Hoewel demografen een verdergaande verstedelijking voorspellen, zien financieel adviseurs in kleine kernen - waar soms de buurtsuper al is verdwenen - nog voldoende klantenpotentieel. Hoe is het om een advieskantoor te runnen in een dorp met niet meer dan enkele duizenden inwoners?

am: interviewde vier adviseurs uit alle hoeken van het land. Van Heikant (Zeeuws-Vlaanderen) tot Lonneker (Twente), en van Oeffelt (Noord-Brabant) tot Stiens (Friesland). Zoals gezegd, ze zijn optimistisch over de omvang van hun portefeuille. In Twente profiteert Johan Kleisman van de ‘hete’ woningmarkt in het nabijgelegen Enschede, terwijl Alexander de Visser in Zeeland steeds meer Belgen tot zijn klantenkring kan rekenen. Alle vier noemen ze het persoonlijke contact in hun dorp. Marc van Hiel (Friesland, foto): “Klanten komen hier rustig even aanwaaien.” Bovendien, zegt Robert Kersten (Brabant): “Ze laten het altijd weten als je iets goed voor ze hebt geregeld.”

Benieuwd naar hun verhalen? Ze verschenen eerder in am: nr. 33, en nu hebben we ze speciaal voor u gebundeld. Download kosteloos de bundel op deze pagina.

 

Wilt u geen enkel interview meer missen van de am:redactie? Neem dan nu een abonnement. Onmisbaar wanneer u zich realiseert dat kennis het onderscheid maakt in ons vak. En het verschil maken, wordt alleen maar belangrijker. Als professional moet u dan uiteraard wel zicht hebben op wat er speelt, de ins & outs kennen, over een gefundeerde visie beschikken en een dito advies kunnen uitbrengen.